Stage 2: Sweden I
www.links4students.com

www.otta2000.com

 

 

12 juli
onsdag
Åmål
(Sverige)
Første reisebrev, 12.07.00.

Kroppen fungerer ennå godt (det gjelder også baken!)! Fikk finjustert girene på Kongsvinger. Videre måtte jeg få sveisa nye oppheng for frontveskene. Eik maskin stilte opp. 

Prøver stadig å tenke ut om det er noe jeg kan sende hjem for å lette kg-ene. Føler liksom jeg har bruk for alt - på
en måte.

Glimt fra veien: 
Før avreise ble jeg filmet både foran og bak av han Nils
Hagen, naboen. Skal bli artig å se bildene/filmen. På Otta Renseanlegg fikk jeg gode ønsker med på veien av Inge Eikeland. Fotografering.

På Kvam tok jeg drikkepause utafor Kiwi. Ble underholdt av to nyforelska unge kvamværer i 15/16-årsalderen. De nærmest slukte hverandre i ekte sommerkåthet! Egentlig satt de der og solgte jordbær til 25 kr. kurven.

Fant fram til Torunn og Geir Neverdal i Ruste. Her ble det både vassgraut og ertesuppe med lettrøkt flesk i, nystekte vafler og kaffe. Fotografering. Ber om forståelse for at jeg havna på Elstad Camping. Var rett og slett for god og mett til å dra videre. Ble tilbudt "låven" hos Torunn og Geir! Men....

På Hundorp møtte jeg Åshild - yngstejenta. Ho var på vei hjem fra Gjøvik (nesekontroll. Det kommer til å bli dyrt for han Amund Aasaaren!). Traff også han Marius Haugaløkken og han Sigurd S. Rønningen på vei fra Oslo til fisking på Dovre-fjell. Fotografering og gode ønsker begge veier. Marius ønska bilde til intern-avisa på jobben. (Sportshuset).

Under frokosten på Tretten, utafor Tretten S-lag, ble jeg nærmest omringet av et samlende brudefølge. Skjortene var hvite og stive. Stakkene renset og strøket.  Gjennom Lillehammer regnet det . Det ble lys lapskaus både lørdag
og søndag.

Pent på Vallset og Gata - Kjell Madsens "homeland". Og øverst i Gata ble det solgt nyplukka jordbær, vafler og kaffe. 
På Sand kunne en få leveringsklare kattunger som ønska seg et godt hjem. Eieren bodde på Störjen, Nord-Odal. 
En ungdomsskoleelev hadde skrevet følgende visdomsord på en busslomme: "Hvorfor gå på skolen - når du kan spise matpakka di hjemme!. (her synes kanskje samarbeidslæring å være på sin plass?). 
På Galterud inviterte metodistmenigheten på bløtkake og nytrukket kaffe. Alle var hjertelig velkommen (også en finnmarking?). 

Dato: 10.07.00 
På campingplassen på Kongsvinger møtte jeg en hyggelig gutt på 16 med kjæresten sin. Jobba i renovasjonen. Var lei skolen. Tjente 15.000 kroner i måneden. Hadde sin boplass i en campingvogn på plassen. Ville bli bodybuilder og gikk på diett! Var meget muskulær både her og der. Var imponert over de kraftige beina mine!

Mekanikeren på Eik Maskin forbante seg på Stoltenberg og co. Han hadde 200 mål med korn og ville tape flere tusen kroner som følge av jordbruksoppgjøret. Var det noen vits lenger å drive? Han hadde forresten skaffet seg en hest og var på jakt etter nye sko til den. 

På riksgrensa ble jeg møtt med et stort skilt : Alt i porno (beregna på oss nordmenn!). Mottoet syntes å være: intet gjemt, intet glemt! Ellers kunne en få kjøpt alt fra keramikk, glass ("Magnor"), kaffe og kaker og sameartikler - brus (kr. 90 for 24 flasker 0,33). 

Var også en snartur innom Åmåt, Arvika og
Säffle. Flotte parkanlegg. Kanskje noe for politikerne i Sel? En studietur verd?  Mange nedlagte og forfalte gardsbruk å se langs veien fra Charlottenberg og Säffle.

Her i Åmål hviler jeg ut! Synes jeg fortjener en pause!!! Bor på Villa Örnäs. Enkelt, men rent og pent og hyggelig vertinne. Åmål er en tur verd å stikke innom.

Ha det bra for denne gang. 

Trond

 

Tråkket fra Otta 07.07.00, kl 12.50, gjennom Sjoa med drikkepause på Kvam.
Videre via Ruste til
Elstad camping på Ringebu. Overnatting. 

Videre gjennom
Tretten, Lillehammer, Moelv til
Hamar. Overnatting. 

Så forbi Stange krk, og
langs R24 til Skarnes og
Kongsvinger. Overnatting. 

Kort tråkk videre til
Charlottenberg. Overnatting. 

Til Säffle. Overnatting. 

Og Åmål. Overnatting
og kviiiile!

 

Ø    Charlottenberg

Ø    Säffle

Ø    Vänersborg

Ø    Gøteborg

 

Back

©