Stage 16: Pakistan - north

www.links4students.com

www.otta2000.com
Trond, her kan du sjekke Yahoo's værmelding for pakistanske  byer.

 

ISLAMABAD
PAKISTAN

1. des.2000
Reisebrev nr 20

REISERUTA
Multan (2 o.n.), Kabirwala, Shorkot, Direl (o.n.), Atharau Hazari, Kallar Kahar (o.n.), Chakwal, Mandra, og Islamabad (ankom 28.11.00, kl. 21.30 på kvelden, 7 o.n. (må vente 6 dager på visa til India).


Hei, igjen!

Jeg har nå kommet til Islamabad i Pakistan og mitt tredje delmål er nådd - distansemessig. De to forrige var - som du sikkert husker -Istanbul og Teheran. Neste blir Dacca/ Bangladesh. Ja, du leste riktig. Det blir Dacca!

Både de kinesiske og de pakistanske myndighetene har stengt Khunjerab-passet for turister. Det har den siste tida kommet snø og det har gått jordras nord for landsbyen Sost. 
To motorsyklister fra Skottland måtte frakte syklene sine ut med lastebil p.g.a. snø og jordraset. De hadde
forsøkt å komme over i uka som gikk, men ble sittende fast. De var meget lei seg da været oppunder passet var aldeles nydelig med sol og lett bris. Fjellsidene på de 7000- til 8000-metertoppene, kloss inntil veien, hadde bare vært ubeskrivelig i nysnøen. Det kan sikkert han Odden i avisa GD
forestille seg. Han har jo kjørt over passet med en 4-hjuling!

Skottene hadde tenkt seg samme veien som meg - gjennom Khunjerab-passet og videre langs Den nordlige silkeveien inn i Kina. Den skrivende og syklende finnmarkingen var nok vel en måned for seint ute. Det ville ha tatt meg 12- 14 dager å komme meg opp til passet.  Ja, ja!

Av nevnte grunner har jeg måtte legge om ruta og legge inn i programmet strategiplan 2 (som det heter i Oppland fylkeskommune) - for å kunne rulle videre over Det indiske subkontinent.

Planen videre er å tråkke meg fram til Dehli/India og videre opp Kathmandu-dalen/Nepal til Kathmandu. Så vil jeg slippe meg ned til breddene til Gangesfloden og videre til Calcutta. Herfra tenker jeg å 'kruse' til Dacca/Bangladech. På denne siste strekninga må jeg bruke ferge et par steder. Ser fram til det siden det er lenge siden jeg har hatt kjøl under
beina - jeg må faktisk tilbake til grenseovergangen mellom Romania og Bulgaria. Du husker det sikkert!

Fra Dacca vil jeg forsøke å komme meg inn i Myanmar/ Burma med sykkelen. Det skal være noen fine strekker å tråkke mellom Rangoon og Mandalay. Det ville ha vært artig å ha prøvd seg her med tohjulingen.

Fra Rangoon har jeg sett for meg to muligheter. Ta fly fra Rangoon til Kunming/Kina og tog videre til Chengdu. Hensikten med denne manøveren vil være å kunne tråkke meg til Vietnam gjennom deler av det sørvestlige Kina.
Hadde vert artig!!!

En kan bare fly inn og ut av Myanmar/Burma. Alle andre muligheter er stengt for turister.

Den andre muligheten er å fly fra Rangoon til Bangkok/Thailand. Fra Bangkok vil jeg ev. tråkke meg gjennom Thailand, Laos, Kambodsja og inn i Thailand igjen før forhjulet vendes sørover  - mot Australia.

Veivalget via Lhasa/Tibet i Kina har jeg lagt på is. Både p.g.a. administrative utfordringer med kinesiske myndigheter (det å få lov til å tråkke alene gjennom Tibet). 
Kinesiske myndigheter er nemlig svært restriktive og labile i å slippe individualister gjennom landsdelen. To eller flere - som gruppe tolereres lettere. Videre er årstida også her en
utfordring. Ikke snøen, men kulda og fallvindene, gjennom dalførene, og det å komme seg over flere høye fjellpass (flere på over 4000 til 5200 meter!). Ruta skal være overkommelig i seg selv, men da på en annen årstid - om en sykler alene.

Dette er nå det jeg grubler på i øyeblikket! Kanskje ikke de helt store verdensproblemene, men for meg viktige veivalg for turen min videre!

Kommer tilbake noe senere med flere fasetter fra et meget trivelig Pakistan!

Trond
 
 

 

 

Multan 

Direl 

Kallar Kahar 

Islamabad 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back

Pakistan

Ø    Juzzak

Ø    Quetta

Ø    Dera Ismãil Khãn

Ø    Dullewãla

Ø    Miãnwãli

Ø    Talagang

Ø    Fatehjang

Ø    Islamabad

Alternativ A (Karakorum Highway)

Ø    Gilgit

Ø    Konjerab Pass (grenseovergang: Pakistan/Kina)

©